Gogosi pufoase si aromate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 150-170 ml lapte cald
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • esente
  • un praf sare

Mod de preparare

Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii, se acopera cu faina, in ploaie si se lasa la dospit, pana crapa deasupra.

Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.

Se amesteca cu maiaua si faina, framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.

Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.

Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta. Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.

Se scot pe servet de hartie, sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise