Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 3 lg de zahar
  • 1 ou
  • 4 lg de ulei
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte+apa
  • un cub de drojdie
  • zahar praf

Mod de preparare

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul, praful de sare si drojdia inmuiata.Se amesteca toate apoi se pune uleiul si 250 ml de lapte+apa. Se framanta toate la un loc, daca e nevoie se mai complecteaza cu faina sau putin ulei, apoi se lasa sa creasca.

Trebuie sa devina un aluat moale si sa se desprinda de maine.

Se unge un platou cu putin ulei si se intinde aluatul apoi cu un pahar se face formele si se pun in uleiul incins.

Se pudreaza cu zahar praf.

Pofta Buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise