Gordon bleu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 500g cascaval sau cascaval ambalat individual
  • 500g salam(sunca)
  • felii de ciuperci(optional)
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • vegeta(deli`kat)

Mod de preparare

Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se feliaza pe lung. Intr-o farfurie sau bol se amesteca pesmetul cu sare sau vegeta(deli`kat), piper, putin praf de chilli (pentru doritori) si putin busuioc. Se ia o felie de piept de pui peste care se aseaza o felie de cascaval care sa acopere aproape toata suprafata feliei de piept(preferabil a se lasa cca. 5mm liber de jur imprejur pentru a se putea incheia), o felie de salam sau sunca si 2-3 felii de ciuperci(in functie de marime). Apoi se impatura pieptul de pui o data(sau se ruleaza), se apasa pe margini, se umezeste cu putina apa sau ou si se da prin pesmetul amestecat cu condimente. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune gordon bleu-ul la prajit la foc mediu timp de circa 5 min. Se servesc presarati cu parmezan ras sau cu cartofi prajiti presarati cu parmezan ras.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise