Gratar de cartofi si friptura pe disc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 kg carne macra de porc (muschi)
  • condimente (sare, piper, foi de safin, usturoi)
  • 500 g ulei

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie pai sau cum doreste fiecare. Se pregateste carnea, se taie felii si se da cu sare, piper si usturoi. Este necesar sa aveti un disc metalic pe care se aseaza in centru cartofii taiati iar pe margine carnea de porc la care se adauga foile de dafin. Inainte de a pune cartofii si carnea, discul se unge cu ulei si se lasa sa se incinga. Cat timp gratarul sfarie pe foc puteti face o hora in jurul acestuia. Gratarul se lasa pana ce carnea se patrunde foarte bine aproximativ o ora. Se mananca cu salata verde sau muraturi. Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise