Gratar de cartofi si friptura pe disc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 kg carne macra de porc (muschi)
  • condimente (sare, piper, foi de safin, usturoi)
  • 500 g ulei

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie pai sau cum doreste fiecare. Se pregateste carnea, se taie felii si se da cu sare, piper si usturoi. Este necesar sa aveti un disc metalic pe care se aseaza in centru cartofii taiati iar pe margine carnea de porc la care se adauga foile de dafin. Inainte de a pune cartofii si carnea, discul se unge cu ulei si se lasa sa se incinga. Cat timp gratarul sfarie pe foc puteti face o hora in jurul acestuia. Gratarul se lasa pana ce carnea se patrunde foarte bine aproximativ o ora. Se mananca cu salata verde sau muraturi. Pofta Buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise