Gratar din carne tocata de curcan

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne tocata de curcan
  • 1 cub/lingurita concentrat pasare.legume
  • 2 lingurite mix de condimente (granule de usturoi, seminte de mustar, cimbru, coriandru, menta, boia iute si dulce, piper) sau condimente pentru friptura
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi, 2 foi de dafin

Mod de preparare

Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati peste ea mixul de condimente, piper si un amestec preparat in blender din ulei, usturoi taiat bucati si foile de dafin. Framantati carnea cu condimentele pana obtineti un amestec omogen. Puteti condimenta carnea dupa gust si cu alte combinatii.

Puneti cate o lingura de carne tocata pe bucati de folie de aluminiu de aproximativ 12 x 15 cm, aplatizati carnea cu mana uda si dati-i diferite forme (patrate, dreptunghiuri, ovale, inimioare, etc.).

Ridicati marginile foliei in sus ca sa nu se scurga sucurile din carne. Gratarul va fi foarte gustos si nu se va usca prea tare.

Puneti-le pe gratarul cu capac, cu folia in jos si lasati-le la foc mic 10 minute, dati focul mediu si mai lasati 3-4 minute pana se rumenesc frumos.

Nu le mai intoarceti pe cealalta parte. Asezati gratarele pe un platou, indepartati cu grija folia, lasand tot sucul de la carne sa se scurga in platou. Garnisiti cu muraturi sau salata verde. Se serveste cu diferite garnituri, sosuri si salate.

Eu am servit cu salata de varza rosie, muraturi, ardei iuti si usturoi. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise