Gratin cu fructe de mare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g cozze (scoici) numai miezul fara cochilie
  • 250g creveti decorticati, prefierti
  • 150g pesmet
  • 250 supa de peste
  • 1 legatura ceapa verde
  • 80g unt
  • 90g faina
  • 250 ml smantana dulce
  • 2 lingurite sos worcester
  • patrunjel tocat
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati ceapa si o taiati rondele si o caliti usor un untul topit, adaugati faina si stingeti cu supa de peste. Dupa ce a dat un clocot adaugati smantana sosul worcester, sare, piper si adaugati crevetii. Luati de pe foc, puneti patrunjel dupa gust si jumate din pesmet.

Ungeti o forma tapetati cu pesmet si puneti scoicile apoi acoperiti cu sosul de creveti, presarati pesmet si gratinati in cuptorul incins la 220-250°C 10-15 minute.

Serviti cu salata verde si rosie.

Daca faceti de post inlocuiti untul cu ulei de masline si smantana cu frisca vegetala.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise