Gratin de andive cu jambon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 persoane:
  • 6 andive,
  • 6 felii de jambon,
  • 150 ml lapte,
  • 150 ml smintina,
  • 100 grame brinza comte ,rasa ,
  • 2 lingurite de maizena (amidon din porumb),
  • optional:zeama unei lamii,
  • sare,piper,nucsoara,dupa gust.

Mod de preparare

Andivele se fierb in apa cu sare, cca 20-30 minute, pina cind furculita intra cu usurinta in ele, iar daca ne deranjeaza gustul lor un pic amarui, adaugam la fiert si zeama de lamiie.pe mine nu ma deranjeaza deloc, asa ca le-am fiert simplu. Se scot din apa apoi si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, bine, bine de tot. Intre timp noi preparam sosul. Peste maizena, adaugam progresiv laptele rece si o dizolvam, cu un mic tel, apoi punem vasul pe foc si sub amestecare continua(pentru a nu face cocoloase) obtinem consistenta unei budinci.luam vasul putin de pe foc,incorporam smintina,il readucem pe foc si la fierbere,asezonam cu sare ,piper si nucsoara rasa ,dupa gust,apoi adaugam si brinza, amestecam, omogenizam si luam de pe foc vasul.de specificat ca focul va fi la mic in toata perioada prepararii sosului.

Daca andivele sint scurse de apa, se invelesc in felii de jambon, pe care le prindem cu cite o scobitoare.intr-un vas termorezistent, punem 1/2 din sosul obtinut,apoi pe el plasam andivele infofolite in jambon, restul de sos il turnam peste ele si dam totul la cuptorul preincalzit la 180 celsius, cca 15 minute. Servim cald ,in compania unui vin alb sau chiar unui beaujolais. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise