Gris cu sos caramel

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru grisul cu lapte:
  • 300 ml lapte
  • 30 g gris
  • zahar dupa gust
  • un praf sare
  • Pentru sosul caramel:
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 cana lapte

Mod de preparare

Ingredientele specificate nu sunt fixe. Eu le-am pus dupa ochi.

1. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si zahar dupa gustul fiecaruia. Cand este aproape de fierbere se toarna grisul in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa sa se fiarba, si cand a ajuns la consistenta dorita se ia de pe foc.

2. Intr-o craticioara potrivita ( preferabil teflonata) se pune zaharul la foc mic si cand incepe sa se topeasca se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza tot. Dupa ce zaharul s-a caramelizat ( atentie, sa nu se arda) se adauga laptele. Va face galagie si spuma si zaharul se va intarii. Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Zaharul se va topi si compozitia se va ingrosa.

3. Caramelul se adauga peste grisul cu lapte.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise