Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 150 g zahar tos
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g miez nuca
  • 175 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri rase ness
  • 100 ml apa fierbinte
  • 100 g ciocolata
  • 5 oua
  • 1 baton vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite polen(optional)

Mod de preparare

Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).

Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt si nucile macinate.

In albusurile batute adfaugam uleiul si amestecam sa se omogenizeze bine.

Galbenusurile le mixam cu zaharul praf, apoi adaugam laptele.

Faina o incorporam in amestecul de albusuri, apoi adaugam si galbenusurile mixate.Omogenizam.

La sfarsit adaugam cafeaua , ciocolata rasa, coaja de lamaie si polenul.Amestecam sa se omogenizeze.

Intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina , punem compozitia.

Pentru ca forma mea de guguluf nu este asa de mare si mi-a mai ramas aluat, l-am pus in 6 forme de briose.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sa se coaca.

Lasam sa se raceasca in forma 10 minute , apoi se scoate si se pudreaza cu zahar praf.

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise