Guguluf cu ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 250 g zahar
  • zahar vanilat
  • 6 oua
  • 500 g faina
  • un praf de copt
  • 75 ml lapte
  • sucul unei lamai
  • 200 g finetii
  • 200 g crema de alune
  • elemente decorative de zahar.

Mod de preparare

Se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand ouale. Faina se amesteca cu praful ed copt si se adauga la compozitie alaturi de lapte si sucul de lamaie. Se pune aluatul in forma speciala de guguluf unsa si tapetata cu pesmet. Se coace 50 min apoi se lasa sa se raceasca. Se taie transversal si se umple cu crema de alune. Se topeste ciocolata in baie de aburi si se glazureaza prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise