Guguluf cu mirodenii

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 grame branza Ricotta;
  • - 120 grame branza de vaci;
  • - 2 oua de casa;
  • - 150 grame zahar brun;
  • - 1 plic zahar vanilat de Bourbon;
  • - 3 linguri ulei de cocos;
  • - un varf de cutit sare;
  • - 1 lungura muguri de pin;
  • - 2 linguri seminte de in;
  • - 2 linguri seminte de susan;
  • - un praf de sofran;
  • - 3 linguri goji;
  • - 190 grame faina alba;
  • - 1 lingurita praf de copt.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 120 ml suc de mere;
  • - 3 stelute de anason;
  • - 150 grame zahar brun.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Pentru blat procedati asa:

Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana sus, inclusiv pe partea circulara din interior ca sa puteti extrage blatul cu usurinta la final.

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Amestecati intr-un bol branza ricotta si branza de vaci impreuna cu cele doua oua, zaharul, sarea si plicul de zahar vanilat pana obtineti o crema densa. Adaugati apoi uleiul de cocos peste aceasta compozitie si amestecati inca putin. Intr-un alt bol, presarati faina si praful de copt la care se adauga mugurii de pin, semintele de in si susan, sofranul si goji. Atentie la goji! Nu folositi uscate pentru ca nu sunt gustoase si moi, iar daca le folositi astfel in aluat, dupa coacere devin si mai uscate. Daca totusi nu gasiti decat uscate in comert, puteti sa le lasati in apa pentru 10 minute, le stergeti apoi cu un servet de bucatarie si le puneti in aluat.

Adaugati faina cu semintele in aluatul cu branza si amestecati usor pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Turnati compozitia in tava de guguluf si introduceti la cuptor pentru 45-50 de minute pana cand scobitoarea cu care testati aluatul, va iesi uscata.

Pana se coace guguluful, preparati glazura asa: intr-o cratita turnati sucul de mere (daca aveti un storcator de fructe si reusiti sa-l pregatiti homemade e si mai bine) si zaharul brun si amestecati continuu ca sa nu se prinda zaharul de oala. Adaugati anasonul ca sa se aromatizeze glazura si mai lasati cateva minute pe foc, apoi retrageti si turnati peste blatul usor racit, dupa ce l-ati scos din forma pe o tava sau o farfurie rotunda.

Daca doriti intensificarea aromei de anason, aceasta se poate pisa usor in mojar si apoi o amestecati in glazura, insa cu moderatie pentru ca este puternica aroma.

Este un desert minunat, cea mai buna creatie a mea cu condimente la capitolul deserturi, este foarte aromata si gustoasa.

Merge perfect servita cu vin rosu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise