Guguluf de criza- 500 retete

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aceasta este reteta mea cu numarul 500 pe acest site !!!
  • * 2 oua
  • * 2 cani faina
  • * 1 cana zahar
  • * 1/2 cana lapte
  • * 125 g margarina
  • * 1 praf copt
  • * esenta lamaie
  • * coaja rasa de la o lamaie
  • * 100 g ciocolata lapte menaj

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Margarina o topim pe foc mic.

Albusurile le batem spuma cu un prag de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin.

Adaugam apoi laptele si mixam in continuare.

Praful de copt il amestecam bine faina, apoi le adaugam la compozitia cu galbenusurile.

Adaugam coaja de lamaie si esenta apoi incorporam cu miscari line albusurile.

Va iesi un aluat putin mai vartos pe care il punem intr-o forma de guguluf unsa cu ulei si presarata cu faina.

Dam guguluful la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il lasam 30-40 minute pina se coace. Facem testul cu scobitoarea , apoi il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma pana preparam glazura.

Ciocolata o taiem cubulete mici si impreuna cu margarina ramasa o punem la topit pe foc mic. Cand e gata topita, o rasturnam cu grija peste guguluf ca sa o absoarba bine.

Dupa ce s-a racit se poate felia.

Pofta mare !

Am presarat deasupra putina nuca de cocos verde.

Multumesc Dana(Pusikmea) pentru idee...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise