Guguluf marmorat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 250 g margarina
  • 1 cana lapte
  • 2 cani +1/2 faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un borcan visine fara samburi
  • 1 plic glazura ciocolata Dr Oetker

Mod de preparare

Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Albusurile le batem bine spuma, apoi cu grija le incorporam in compozitia cu galbenusurile.

Ungem o forma de guguluf cu unt si o tapetam cu faina.

3/4 din compozitie o punem in forma de guguluf, presaram visinele deasupra.

In restul de aluat adaugam cacaoa si inca 2 linguri cu lapte, amestecam pina se omogenizeaza si rasturnam compozitia peste cea din forma.

In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , punem tava cu guguluful la copt pentru 30-40 de minute, in mijlocul cuptorului.

Verificam daca e copt cu ajutorul scobitorii.

Scoatem guguluful din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma , apoi il rasturnam pe o farfurie.

Preparam glazura si o rasturnam deasupra gugulufului.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise