Guguluf pufos cu glazura duo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500gr.faina
  • 250gr.unt
  • 1pliculet de vanilie
  • 1pliculet de praf de copt
  • 5oua
  • 300gr.zahar
  • 250ml.lapte
  • coaja de la 2 lamai rasa
  • un praf de sare. GLAZURA: un plic de glazura duo sau puteti sa folositi ciocolata alba si neagra.

Mod de preparare

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem untul moale intr-un bol,mixam putin,adaugam putina sare, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana ce devine o crema deschisa la culoare si spumoasa. Apoi adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare pana la omogenizare. Amestecam faina cu praful de copt si punem alternant cand faina, cand lapte pana la terminarea ingredientelor. Amestecam cu o paleta de plastic sau cu o lingura de lemn. Adaugam si coaja rasa de la cele 2lamai. Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de guguluf si turnam compozitia in aceasta. Coacem in cuptorul preincalzit aprox.50min. la 180grade. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, iar apoi se glazureaza dupa dorinta. In compozitie se mai pot adauga bucatele de ciocolata, fructe uscate, stafide sau coaja de portocala zaharisita. POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise