Gulas cu carne de vaca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ai nevoie de:500g carne
  • de vaca(poate fi si de porc
  • dar cu cea de vaca gulasul este mai gustos) 100 ml ulei
  • 50 ml vin
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 cepe potrivite
  • o lingurita de chimen
  • 5-6 rosii zemoase(sau 50g pasta de tomate
  • 6 ardei grasi(2 buc sa fie din cei rosii)
  • 100 g faina
  • un ou
  • 700g cartofi
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Mod de preparare

Cum procedezi : carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabusa in uleiul ramas cu adaos de apa. Se adauga sucul de rosii (sau pasta de tomate dizolvata in putina apa), boiaua, chimenul, foile de dafin si apa. Se fierb componenteie cca 10 minute, se amesteca si se pun peste carne. Se fierb impreuna cca 60 minute. Din faina, oua batute si sare, se framinta o coca care se lasa sa stea circa o ora. Din aceasta compozitie se formeaza galustele, cu lingura, se fierb in apa, se scurg, apoi se adauga la carne, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se mai continua fierberea cca 10-15 minute. Spre sfirsit se adauga vinul, se potriveste gustul prin condimentare. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur). La servire se asaza In farfurie: carnea, galustele, si cartofii cu verdeaja si unt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise