Gulii gratinate

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 gulii
  • (a circa 200gr.)
  • sare
  • 1fir de ceapa verde
  • 250gr. sos\'\'H ollandaise\'
  • 75gr.slanina afumata
  • 1/2 legatura de patrunjel;

Mod de preparare

Se curata guliile, se taie felii subtiri. Se oparesc 2min in apa cu sare. Se curata firul de ceapa verde, se spala si se taie inele subtiri. Se preincalzeste cuptorul; la 200gr. C.Se ung cu ulei 4 forme de jena, in care se distribuie in mod egal bucatile de gulie , peste care se presara ceapa verde. Se toarna sos \'Hollandaise\' in fiecare formasi se dau la cuptor 30 min. Intre timp , se toaca slanina afumata si se prajeste in tr-o tigaie de Teflon, fara adaus de grasime.Se spala si se toaca patrunjelul si impreuna cu bucatile de slanina se presara peste bucatile de gulii.Serviti imediat. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise