Gulii umplute cu carne de vacuta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 gulii,
  • 300 g carne,
  • doua linguri de orez (50 g),
  • o ceapa,
  • patrunjel si marar verde,
  • 100 g cascaval ras,
  • o lingura de unt,
  • sare, piper.

Mod de preparare

Se da prin masina carnea si ceapa apoi se amesteca cu orezul bine spalat si cu verdeata tocata. Se pune sarea si piperul.

Carnea se poate prepara si calita pe foc, ca la pateuri.

Se curata guliile de coaja, se taie un capacel in partea de sus, se pun intr-o cratita si se toarna peste ele apa clocotita. Se pun sa fiarba pana se inmoaie.

Se scot, se lasa sa se racoreasca; se scoate cu o lingurita miezul care se trece prin sita, apoi se amesteca cu compozitia de carne.

Dupa aceea se umplu guliile si se pun intr-o cratita. Se presara cascaval ras, se pun bucatele de unt si se da la cuptor pentru 30 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise