Gulyas de porc cu bere neagra

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii ai nevoie de:
  • 500 g pulpa de porc, 2 linguri de untura (sau ulei de floarea soarelui), 1 ceapa mai mare, 2 catei usturoi, 500 g cartofi (noi), 500 g morcovi, 1 bere neagra (500ml), ceva mustar, pasta de tomate, maghiran, chimen, sare, piper negru, boia de ardei iute (chilli), putin amidon (sau faina)

Mod de preparare

Pulpa de porc taiata cuburi o prajim in untura incinsa, adaugam ceapa maruntita si usturoiul pisat, condimentam si asezonam cu mustar, sare, piper, chimen si maghiran, turnam jumatate din cantitatea de bere (250 ml), apoi, sub capac, lasam la foc mic sa se fragezeasca (aproximativ 45 de minute). Intre timp curatam cartofii si morcovii, respectiv ii taiem felii mai groase, aruncam peste carne si, tot sub capac, turnand restul de bere si pasta de tomate peste masa de carne, lasam sa se intrepatrunda (circa 15-20 de minute, la foc domol). Din amidon (faina) si boia formam o pasta cu cateva linguri din sosul gulasului si turnam peste, mestecand pana la omogenizare. Servim imediat cu smantana si frunze de patrunjel verde.

Sfaturi: daca nu aveti pulpa de porc, folositi ceafa sau costite de porc, important fiind sa aiba straturi de grasime. Nu va faceti probleme pentru surplusul de calorii si glicemie: acea componenta va aduce o savoare suplimentara, indispensabila pentru un gulyas delicios. Mai mult: in asociere cu berea neagra grasimea se dizolva, lasand doar impregnanta savorii!

Recomandare: alaturi de morcovi si cartofi puteti folosi telina, patrunjel si pastarnac, in acest caz renuntatand la maghiran. Fiind sezon, inlocuiti pasta de tomate cu rosii proaspete si carnoase. Serviti gulyasul fara alta garnitura, eventual doar cu o salata de varza alba.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise