Gustare de Pasti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 morcovi
  • salată verde
  • pentru salata de mărar: 3 linguri smântână
  • sare, piper
  • 1 linguriță hrean în oțet
  • mărar
  • pentru salata de brânză: 2 linguri brânză de vacă
  • 1 lingură smântână
  • sare
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • oregano
  • pentru salata de ridichi:
  • 2-3 ridichi
  • 2 linguri de iaurt
  • sare, piper
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare

Este o gustare sănătoasă de Paști, copiii o să fie încântați să mănânce bețigașe de morcovi cu diferite salate condimentate.

Prima oară curățăm morcovii și le tăiem longitudinal, ca să obținem bețigașe.

Preparăm salatele:

-Pentru salata de mărar punem într-un bol toate ingredientele, smântâna, sarea, piperul, hreanul și mărarul tăiat mărunt și le amestecăm bine.

-Pentru salata de brânză amestecăm brânza cu smăntăna, cu uleiul de măsline și o condimentăm cu sare și oregano.

-Pentru salata de ridichi curățăm ridichiile și le radem prin răzătoarea fină. Adăugăm iaurtul, uleiul de măsline, zeama de lămâie și o condimentăm după gust cu sare.

Luăm 3 boluri mici și le umplem cu salatele astfel preparate. Le servim cu morcovii pe o farfurie mai mare tapetată cu salată verde.

Vă doresc poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise