Gutui umplute cu nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 gutui mari,
  • 20 g unt,
  • 3 linguri cu miere,
  • 200 ml suc de portocale,
  • 80 g miez de nuca,
  • 60 g stafide,
  • 150 g branza dulce,
  • 1 lingurita coaja de lamaie,
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata,
  • 2 - 3 cm baton de vanilie.

Mod de preparare

Gutuile se curata de puf, se scot samburii si se taie in doua.

Se amesteca o lingura de unt cu una de miere si 3 linguri suc de portocale. Se ung jumatatile de gutui cu aceasta compozitie, si, se asaza intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.

Restul de suc de portocale se toarna in tava si se coc gutuile la foc potrivit, 45 minute, pana se inmoaie (se mai poate turna suc de portocale sau apa daca e nevoie).

Nucile taiate marunt si stafidele se amesteca cu branza dulce pasata, coaja de lamaie, restul de miere, scortisoara si batonul de vanilie fin tocat. Se pune in fiecare gutuie din acest amestec si se mai coace 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise