Gutuie coapta cu orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 gutui
  • 3 linguri orez
  • 1-2 linguri zahar
  • 1/2 pahar stafide
  • 3 linguri unt topit
  • 1/2 pahar de nuca.

Mod de preparare

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte.

Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera cu apa fierbinte si se tin 30 min, se trec prin strecuratoare.

Miezul de nuci se piseaza.

Se amesteca orezul, nucile, stafidele si zaharul. Cu acest amestec su umplu gutuiele. Se pun untr-o tava unsa cu unt si se coc in cuptor la un foc potrivit pana se rumenesc. Se servesc cu dulceata de visine sau coarne.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise