Gutuie coapta cu orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 gutui
  • 3 linguri orez
  • 1-2 linguri zahar
  • 1/2 pahar stafide
  • 3 linguri unt topit
  • 1/2 pahar de nuca.

Mod de preparare

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte.

Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera cu apa fierbinte si se tin 30 min, se trec prin strecuratoare.

Miezul de nuci se piseaza.

Se amesteca orezul, nucile, stafidele si zaharul. Cu acest amestec su umplu gutuiele. Se pun untr-o tava unsa cu unt si se coc in cuptor la un foc potrivit pana se rumenesc. Se servesc cu dulceata de visine sau coarne.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise