Haios

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 640g.faina,
  • 3 linguri smantana,
  • 3 galbenusuri,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 1 lingurita de sare,
  • 2 linguri otet,
  • apa minerala sau sifon;
  • In plus;
  • 240 g.faina,
  • 600 g. osanza(untura haios)

Mod de preparare

1. Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat si se pune compozitia obtinuta 30 de minute la rece.

2. Se amesteca osanza de porc cu faina si se imparte in 3 .

3. Se unge aluatul,pe care il intindem sub forma dreptunghiulara pe planseta infainata, de 3 ori cu osanza si il lasam dupa fiecare ungere 30 minute la rece.

Atentie!Se respecta acelasi sens de impachetare de 3 ori.

4. Dupa ultima ungere si repausul de 30 de minute, se intinde aluatul si se taie cu cutit fierbinte, incalzit la aragaz.Se taie in patrate, pe care le umplem cu gem de pruna si le pliem fara sa se apese marginile.Se coc 15 minute la 250 *C, apoi reducem focul la 180-200*C si coacem inca 5-10 minute.

Atentie!Prajitura se pune cu deschizatura spre interior, asa haiosul se va deschide foarte frumos in timpul coacerii.

5. Cand sunt scoase din cuptor, se lasa putin sa se racoresca si se dau prin zahar vanilat.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise