Halva delicioasa din gris

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar cu gris
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 1/2 pachet margarina sau unt si o mana de nuci decojite si maruntite

Mod de preparare

-Grisul si nucile se pun intr-o craticioara pe foc mic la rumenit si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana ce grisul s-a rumenit si s-a colorat in maroniu

-Separat intr-o cratita cam de 2,5 litri se pun la fiert laptele,zaharu si margarina si se tin pe foc mic pana s-a dizolvat tot zaharul si s-a topit margarina

-Apoi se amesteca grisul cu compozitia de lapte si se fierb pana ce se umfla grisul dupa care se opreste focul si se mai lasa pe aragaz acoperit cu un prosopel curat cam zece minute.

-Apoi se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu un facalet, se lasa la racit dupa care se da la frigider

- Cand s-a intari se taie cuburi sau dupa dorinta

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise