Hamburgher cu ou poshat

Hamburgher cu ou poshat. Pulpa de avocado se pune intr-un bol,se stropeste cu zeama de lamaie sa nu oxideze, se paseaza bine.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g carne de vita tocata fin
  • 1 ceapa rosie
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 2 avocado bine coapte
  • 1 lamaie
  • oua
  • otet

Mod de preparare

Pulpa de avocado se pune intr-un bol,se stropeste cu zeama de lamaie sa nu oxideze,se paseaza bine, se amesteca cu 1/2ceapa rosie tocata foarte fin, sare, 2linguri ulei de masline iar dupa omogenizare se lasa la frigider

Se pune carnea intr-un castron cu restul de ceapa tocata fin, sare, piper, putin cimbru si se amesteca cu mana adaugand cate putin ulei apoi se lasa sa se odihneasca 30 min acoperit; dupa acest timp,se formeaza hamburgheri,se pun pe gril cate 2min pe fiecare parte si se lasa deoparte

Intr-un vas cu 1l de apa,1lingurita cu sare,1lingura cu otet,cand clocoteste apa,se formeaza un vartej cu o furculita iar in mijlocul vartejului se da drumul usor la ouale sparte pe rand si se tin 3min apoi se scot pe o farfurie sa se scurga de apa.

Se serveste pe farfurie 1-2linguri pasta de avocado, deasupra hamburgherul apoi oul poshat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise