Hamsie prajita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg hamsie proaspata;
  • - faina;
  • - sare;
  • - boia de ardei;
  • - ulei pentru prajit;
  • - 1 lamaie;
  • - 4-5 catei de usturoi noi;
  • - scobitori.

Mod de preparare

1. Se curate hamsia de intestine si se spala bine sub jet de apa rece.

2. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

3. Dupa ce s-a scurs se rastoarna intr-un castron si se freaca bine cu 2 lingurite de sare mare.

4. Se lasa timp de 30 de minute.

5. Intre timp pregatim faina cu putina boia de ardei.

6. Se infig pe fiecare scobitoare cate 4-5 pestisori, se tavalesc bine prin faina si se prajesc in uleiul incins in prealabil pana capata o culoare aurie.

7. Se scot cu grija pe o farfurie pe care am pus servetele absorbante pentru a trage surplusul de ulei.

8. Se repeta operatia pana terminam pestisorii.

9. Se aseaza pe un platou si se servesc cu zeama de lamaie si un mujdei de usturoi usor, si bineinteles cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise