Hering cu sos de ciuperci si piure, la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 4 - 5 ciuperci
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cutie hering in ulei
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de faina
  • 5 - 6 masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Cureti cartofii, ii fierbi, apoi ii pui la fiert. Cand sunt gata, ii pasezi si adaugi in ei uleiul, otetul, sare si piper dupa gust. Cureti apoi ceapa, o tai mrunt, toci si ciupercile si le calesti in ulei. Dupa ce s-au calit si a scazut zeama pe care o lasa ciupercile, adaugi pasta de tomate, faina si maslinele fara samburi. mai lasi sosul pe foc 2 - 3 minute sa se lege, apoi il dai deoparte. Scurgi heringul de ulei, tai fiecare peste pe jumatate in lungime si ii scoti sira spinarii. Intr-o cratita sau alta forma rotunda, tapetata cu o folie de aluminiu, pui piureul in strat uniform, apoi sosul de ciuperci cu masline si la sfarsit pestii pe care-i asezi in forma de stea. Dai totul la cuptor pentru 10 minute si cand e gata, scoti cu tot cu folia de aluminiu, o desfaci cu grija si asezi mancarea pe o farfurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise