Hexagone cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ptr hexagoane-aluat de foietaj
  • forma hexagonala
  • forma mai mica rotunda
  • ptr umplutura
  • 1-2fire de praz taiate rondele
  • 50 gr de unt
  • 750 gr de ciuperci proaspete sau congelate
  • 100 gr brinza galbena
  • 3oua
  • 170ml smantina
  • 1/2pahar de lapte
  • 1-2 lingurite de amidon de porumb

Mod de preparare

Din alautul de foietaj se scot hexagoane groase si in ele se face in mjloc cu o forma mai mica un rotund.Vezi putea vedea pe fotografii.

Se pun hexagoanele pe o tava cu pergament si se coc la 180 de grade-cuptorul incalzit dinainte-25-30 de minute pina se aureaza frumos .Scoatem tava din cuptor si apasam pe capac sa se lese in jos.Umplem cu umplutura de ciuperci si mai coacem 15 minute dupa care se pot servi.

Umplutura de ciuperci-Se topeste untul in tigaie si se prajeste prazul usor se adauga ciupercile se sareaza si se pipereaza la gust.

Intr-un bol se bat ouale bine se adauga smantina si laptele se da la gust si se adauga si brinza rasa.

Cind continutul din tigaie sa racit putin se adauga la oua se amesteca bine si daca este lichida se adauga 1-2 lingurite de amidon de porumb ca so intareasca.

Se pune cu o lingurita umplutura in hexagoane si se mai coace 15 minute.Sint foarte gustoase si aspectoase si sint bune ca un aperitiv sau gustare.Se pot servi caldute sau reci.Daca va raman se pot incalzi 1minut la microunde.

In acest gen sint si hexagoane dulci cu mere.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise