Homari cu sos de sampanie

Timp pregatire
76 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 2 portii):
  • 2 homari de 800-900 g.,
  • 2 esalote,
  • 1 ceapa cu cuisoare infipte in ea,
  • 1 foaie de dafin,
  • 2 morcovi, taiati rondele,
  • 1 praz,
  • 16 crengute patrunjel+1 crenguta cimbru+1 tija de telina+1 crenguta de rozmarin ,toate prinse intr-un manunchi,
  • 150g.unt,
  • 300g.smantana,
  • 1 portocala,
  • 1 sticla de sampanie,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Intr-o cratita ,se prepara o supa cu legumele si plantele aromatice prinse in manunchi,se adauga foia de dafin,sampania,portocala desfacuta in felii, sare,piper si 2,5l. apa.

2.Se fierbe compozitia de mai sus 40 de minute, pe foc mic.

3.Se pun homarii in supa si se tin 20 de minute ,in cratita acoperita.Se scot si se pastreaza la cald.

4.Se scoate 1 l. de supa din cratita , se pune intr-o alta craticioara si se lasa sa fiarba 10 minute, pe foc mare.Se adauga smantana ,apoi untul taiat bucatele,amestecand pentru a se lega sosul.Se sareaza si pipereaza.

5.Se taie in doua homarii si se pun pe un platou incalzit in prealabil.Se acopera cu sosul fierbinte de sampanie si se serveste imediat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise