Hremzli ca in Maramures

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • Sare (dupa gust)
  • Piper (dupa gust)

Mod de preparare

Se curata cartofii si se dau prin razatoare. Peste cartofi se adauga ouale, faina, sare si piper. Se amesteca toate ingredientele.

In uleiul incins se adauga treptat cate o lingura din compozitie si se lasa la prajit pana devin aurii.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta traditionala din Maramures ”Hremzli” (in Sighetul Marmatiei) sau ”Hermze” (in Baia Mare) a fost oferita de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, judetul Maramures si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”. Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise