Hribi conservati in ulei de masline

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg hribi
  • cimbru verde
  • 5 catei de usturoi
  • frunze de dafin
  • amestec de piper boabe mozaic si coriandru
  • boabe ienibahar
  • ulei de masline
  • sare de mare

Mod de preparare

Hribii proaspeti culesi din padure se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs pe un servet absorbant .

Cei mai mari se taie in doua, iar cei mai mici se lasa intregi.

Hribii se oparesc in apa si sare, apoi se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se amesteca piperul boabe mozaic si coriandru, boabele de ienibahar, usturoiul curatat si taiat felii subtiri,crengute de cimbru mici, foile de dafin, sarea.

Se adauga hribii si se amesteca bine toate ingredientele.

Hribii se pun in borcane si se toarna uleiul de masline cat sa ii acopere.

Se inchid borcanele etans si se sterlizeaza pe baie de aburi timp de 25 -30 minute.

Se lasa borcanele sa se raceasca , apoi se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise