Hrisca cu lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - jumatate cana cu hrisca
  • - 2 cani cu lapte
  • - zahar sau miere albine
  • - scortisoara

Mod de preparare

Patria acestei plante sunt padurile din Himalaia. In prezent din boabele de hrisca se pregatesc multe feluri de mancare, se utilizeaza in scopuri curative si este inclusa in dietele diferitelor maladii. Este bogata in proteine si glucide, contine o cantitate mica de lipide. La fel, in hrisca se gasesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciu, fierul, vitaminele din grupul B si rutina. Cel mai important, hrisca este o sursa de fier pentru organism. Includerea in ratia alimentara a terciului de hrisca cu lapte duce la cresterea nivelului de dopamina, contribuind astfel la inlaturarea depresiei. (P.O.)

1.Hrisca se curata de impuritati, se clateste, apoi se pune la inmuiat in apa si se lasa peste noapte.

2.Dimineata se scurge de apa si se pune in laptele incalzit si se da in citeva clocote.

3.Amestecam cu 2 lingurite miere, presaram putina scortisoara si terciul e gata.

Putem amesteca in terci si o banana.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise