IAHNIE DE FASOLE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500-600 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel (facultativ)
  • telina
  • suc de rosii sau 1-2 linguri bulion
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • marar sau patrunjel verde (la alegere)
  • 50 ml ulei
  • sare
  • cimbru (facultativ).

Mod de preparare

Fasolea se alege si se spala in cateva ape reci. Se lasa de seara pana dimineata la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa astfel ca fasolea sa ramana in permanenta in apa sau nu se mai lasa la inmuiat ci se pune la fiert in oala sub presiune.

Sfat: prima apa se arunca dupa ce a dat in clocot si se inlocuieste cu alta apa calda chiar fierbinte si se pune din nou la fiert de data aceasta cu legumele tocate marunt sau date pe razatoarea mica sau mare dupa cum preferati.(La fel se procedeaza si in cazul cand o puneti la oala sub presiune). Se adauga uleiul , sarea si piperul si se lasa la fiert la foc mic.Se amesteca din cand in cand ,iar cand scade si fasolea nu este inca bine fiarta se completeaza cu apa calda.

Cand fasolea este bine fiarta se adauga sucul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa rece. Se mai continua fierberea cateva minute, dupa care se pun foile de dafin, putin cimbru.

Se serveste cu verdeata deasupra alaturi de muraturi sau de salata sau se poate servi ca garnitura la orice fel de friptura, carnati prajiti, etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise