Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800gr fasole alba fiarta
  • 400gr fasole rosie fiarta
  • 600gr ardei copti taiati suvite(aprox.3 ardei)
  • 2 morcovi potriviti
  • o ceapa mare sau 2 mai mici
  • 3 catei de usturoi mari
  • 1/2 lingura delikat de legume
  • ulei,un praf boia dulce
  • piper negru macinat
  • o frunza de dafin
  • 500ml apa(2 pahare)

Mod de preparare

Ceapa se taie solzisori(daca e prea mare se mai taie o data pe jumate)si morcovul se taie in suvite subtiri(se poate da si pe razatoarea mare).In cratita in care urmeaza sa pregatim fasolea se pune ulei la incins si se calesc pe rand la foc iute:morcovul,ceapa si ardeiul.(cu timp de calire de 5 min intre fiecare).Se adauga usturoiul,se caleste impreuna cu legumele 2,3min,se pune fasolea si restul de ingrediente(boia,piper,delikat,frunza de dafin si apa).Se probeaza de sare si se fierbe la foc potrivit 10-15min amestecand din cand in cand.Sper sa va placa!!POFTA BUNA!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise