Iepure cu prune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un iepure
  • 3 morcovi
  • 10 prune uscate
  • 2 cepe mari
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei galben
  • o cutie ciuperci
  • o crenguta cimbru
  • 100 gr margarina de prajit
  • 4 linguri de faina pt tavalit iepurile
  • 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul
  • 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl
  • 2 felii de piine unse cu mustar

Mod de preparare

Incepem cu zaravatul pe care il taiem marunt iar morcovul in rondele,eu il prefer asa, ciupercile curatate si feliate.Se portioneaza iepurele daca nu il cumparati gata si se curata bine pielita dupa care il tavalim prin faina si il punem la prajit in 80 gr margarina bine incinsa.Se prajeste pe amindoua partile si se scoate intr-un platou, in tava in care am prajit iepurile se pune ceapa si se caleste adaugind apoi ardeii si morcovul.Cind sunt gata bine calite se pune iepurile si cele doua beri adaugind o cana sau doua de apa,prunele si condimentele(sare,piper negru)si crenguta de cimbru,cind a dat doua trei clocote se adauga feliile de piine unse cu mustar.Se lasa la foc mijlociu sa fiarba bine,intre timp prajim ciupercile in margarina cea ramas si cind sunt gata le adaugam peste iepure in pralabil adaugind faina pt sos (atentie;faina se adauga doar cind carnea este gata dar sa nu se ia de pe os)dind cu lingura de lemn pe fundul oalei ca sa nu se prinda. Se da deoparte si se lasa cu capacul pus 15 minute sa abure inainte de servit.

Noi in casa intotdeauna o pregatim dupa sarbatori pt ca e o mincare usoara si dupa atitea bunatati si mincare grea e nevoie de ceva mai usor si binenteles servita cu o bere de cirese un adevarat Kriek.

Va dorim pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise