Iepure la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - iepure 1,5 kg (curatat)
  • Pentru marinata:
  • - 1 pahar cu vin alb
  • - 1 pahar cu otet (de mere)
  • - 2 morcovi
  • - 1 telina mica
  • - 1 ceapa
  • - 1 catel de usturoi
  • - sare
  • - piper
  • - cimbru
  • - 2-3 foi de dafin.
  • Pentru cuptor:
  • - 1 pahar cu vin alb
  • - 1 pahar cu suc de rosii
  • - 1 lingura ulei de masline
  • - 2 morcovi
  • - 1 catel de usturoi
  • - sare
  • - piper
  • - 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

1. Se aseaza iepurele curatat intr-o oala. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin. Se adauga usturoiul, ceapa, morcovii si telina taiate felii. Se adauga vinul alb si otetul. Se completeaza cu apa pana se cuprinde iepurele. Se pune oala la frigider si se tine la marinat pentru 24 de ore.

2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat, carnea se ia si se opareste. Marinata si legumele se arunca. Apoi carnea se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin. Se impaneaza carnea cu usturoi. Se taie morcovii rondele si se adauga in tava. Se pun vinul, sucul de rosii si un pahar cu apa. Se presara uleiul de masline pe carne. Se pune tava la cuptor (190-200 grade, aproximativ 1 ora/1 ora si jumatate). Din cand in cand se mai acopera iepurele cu lichid din tava, pentru a nu se usca.

Se poate servi cu cartofi natur cu patrunjel proaspat si cu o salata de varza sau salata verde cu ridichi si ceapa verde.

Pofta buna!

PS: Reteta mi-a dat-o tatal meu si eu am preparat-o :).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise