IEPURE MARINAT SI SOS VANATORESC LA CUPTOR

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de un iepure intreg
  • 150ml vin sec
  • 2morcovi
  • 1ceapa
  • 2capatani de usturoi
  • 1lingura busuioc uscat
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1lingurita boia dulce
  • 3-4linguri pasta de tomate
  • 350ml apa
  • 100ml ulei
  • 3-4cuburi de unt .

Mod de preparare

Se spala foarte bine carnea de iepure si se portioneaza,se curata legumele-ceapa,usturoiul,morcovii se razalesc mare,ceapa tocata marunt si usturoiul la fel,se pune in alt bol vinul,uleiul,ceapa,usturoiul,morcovii,sarea,piperul,boia dulce,apa,2linguri pasta de tomate,1lingura busuioc se amesteca toate si peste marinata se adauga bucatile de iepure (marinata sa acopere bine carnea )bolul cu carnea si marinata se acopera cu un capac sau cu o folie alimentara si se da la rece pentru 2-3ore la frigider.Dupa ce se scoate de la frigider bolul cu marinata si carnea se toarna totul in tava adaugand peste carne bucatile de unt si tava se acopera cu o folie de aluminiu pt 25min si din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul din tava,cand carnea e moale si frageda se mai adauga putina apa amestecata cu restul de pasta de tomate si se scoate folia pentru ca,carnea sa se rumeneasca frumos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise