Impletituri aromate cu seminte

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200ml apa
  • ½ lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 20g Frunze tocate de salvie
  • 1 lingurita granule usturoi
  • 500g faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  • pt uns deasupra:
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Amestec de seminte: in;susan;floare si dovleac

punem ingredientele in masina de paine, in ordinea enumerata, setam programul pe framantat si dospit si dupa 90’ scoatem aluatul pe masa de lucru.

Impartim aluatul in 12 bulgarasi, formam suluri pe care le impletim, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30’ la dospit si intre timp pornim cuptorul aragazului.

Batem oul cu laptele si cu o pensula ungem impletiturile. Presaram deasupra semintele si dam tava la copt pt 45’.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise