Inel cu stafide si scortisoara

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: aprox.4 cani faina
  • 1/4 cana zahar
  • o lingurita sare
  • o lingura cu varf drojdie uscata
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 pachet margarina, sau unt
  • un ou
  • Umplutura: 1/2 cana zahar brun(sau alb)
  • 2 lingurite scortisoara
  • putin ghimbir macinat, optional
  • 1/2 cana stafide
  • optional, bucatele de ciocolata
  • Glazura: aprox.100g zahar pudra(cu aroma de vanilie)
  • 2-3 lingurite lapte
  • 1/2 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa nu fie fierbinte!) si pune-o peste drojdie si lasa sa creasca 5 min. Toarna compozitia cu unt peste o cana faina, adauga drojdia si oul batut usor. Amesteca si pune si restul de faina, pana obtii un aluat moale si elastic. Acopera si lasa sa creasca timp de o ora.

Intinde o foaie dreptunghiulara(32/20cm) si unge-o cu unt moale. Amesteca zaharul, scortisoara si ghimbirul si presara-le peste foaia unsa. Pune si stafidele si ruleaza strans. Uneste capetele si formeaza un inel. Pune inelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Taie (putin) inelul cu foarfeca la distante egale. Acopera si lasa din nou la crescut inca o ora. Coace la foc potrivit, 25-30 min, sau pana se rumeneste.

Amesteca zaharul pudra cu laptele si vanilia si toarna peste inelul caldut.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise