Ineluse de pui

Timp pregatire
12 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de pasta de mustar
  • un praf de sare
  • 1 galbenus de ou mare, la temperatura camerei
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei
  • 4 linguri de iaurt
  • 1/4 lingurita de firisoare de sofran
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1/2 mar crocant si acrisor, curatat de cotor si tocat marunt
  • 1 piept de pui, dezosat si fara oase, circa 300 g in total
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 lingurita de boabe de piper negru
  • 1 lingurita de seminte de coriandru
  • 1 lingurita de seminte de ienibahar
  • 1 ou, batut
  • 3-4 linguri de pesmet
  • ulei de orez Scotti, pentru prajit
  • salata verde, pentru servit

Mod de preparare

Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de temperatura al ingredientelor. Inelele de pui sunt crocante si fierbinti, iar sosul de maioneza, aromatizat cu sofran, este rece si matasos. Inelusele de pui arata decorativ, iar salata verde completeaza paleta de culori a preparatului.

Se prajesc 30-50 de secunde fara ulei, intr-o tigaita, semintele de coriandru, piper si ienibahar. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua. Se combina cu faina.

Se taie pieptul in jumatate pe orizontala, apoi fasii, pe lungime. Se trec fasiile de pui prin mixtura de faina, apoi prin ou batut si, in final, prin pesmet. Se ruleaza si se infig in frigari de metal.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se adauga frigarile si se prajeste puiul 3-4 minute, pana ce este facut si rumenit. Se scurg frigaruile pe prosoape de hartie. Se scot inelusele din frigari.

Intre timp se stoarce o jumatate de lamaie cu storcatorul Singer. Se incalzeste sucul de lamaie putin, apoi se combina cu sofranul si se lasa la infuzat.

Se piseaza usturoiul si sarea intr-o piua. Se combina mustarul cu galbenusul de ou. Se adauga uleiul treptat, amestecand continuu, pana se obtine o maioneza. Se adauga pasta de usturoi si iaurtul si se amesteca bine.

Se adauga merele si infuzia de sofran la maioneza. Se amesteca bine.

Se servesc inelele de carne alaturi de sosul cu sofran, pe un pat de salata verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise