INGHETATA

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g smantana pt frisca
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita cacao

Mod de preparare

Din smantana si 100g zahar se face frisca.Se separa ouale,albusul se bate cu un praf de sare pana devine spuma, iar galbenusul cu restul de zahar.Se incorporeaza frisca,galbenusele si albusele amestecand usor.Compozitia rezultata se separa in doua vase intr-unul punem coaja de lamaie si putina zeama, iar in celalalt lingurita de cacao.Se amesteca si se pune in cupe la congelator timp de 4-5 ore.

Se pot pune fructe confiate,alte arome,stafide chiar si coloranti alimentari.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise