Inainte de a se bate smantana se iau 4 linguri si se pun deoparte intr-un pahar. Se bate bine smantana (se face frisca). Intr-un castronel se pun galbenusurile de ou si laptele condensat si se amesteca cu mixerul. Se incalzesc cele 4 linguri de smantana (in bain-marie),se amesteca cu cafeaua instant si se adauga la compozitia cu galbenusuri, continuind amestecarea cu mixerul.Cand s-a omogenizat bine, se amesteca cu frisca si se amesteca usor, de jos in sus cu o lingura.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec si se pune in congelator timp de o noapte intreaga.
Inainte de a servi, se scoate din congelator si din forma, se taie felii, se pun in farfurii 1-2 felii si se presara praf de cacao deasupra. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise