Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 300g unt
  • 3 linguri faina
  • 300g zahar
  • esenta de rom
  • stafide/nuci

Mod de preparare

Untul, 200g zahar si 5 galbenusuri se freaca intr-un recipient pana la omogenizare. Intr-o cratita se pun la foc potrivit laptele si faina dizolvata in prealabil, amastecandu-se bine pentru a nu face cocoloase. Cand incepe a fierbe, se da cratita deoparte, se adauga treptat compozitia de unt, zahar si galbenusuri si se continua amestecatul pana se obtine consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit sau se grabeste racirea sub un jet de apa.

Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar ramas si se amesteca cu compozitia racita. Se adauga esenta de rom dupa gust, nucile sau stafidele. Se poate imparti amestecul in doua si adauga intr-o parte stafide, in cealalta nuci. Se da la congelator.

La servit se poate adauga frisca, betisoare umplute cu ciocolata, fructe.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise