Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 300g unt
  • 3 linguri faina
  • 300g zahar
  • esenta de rom
  • stafide/nuci

Mod de preparare

Untul, 200g zahar si 5 galbenusuri se freaca intr-un recipient pana la omogenizare. Intr-o cratita se pun la foc potrivit laptele si faina dizolvata in prealabil, amastecandu-se bine pentru a nu face cocoloase. Cand incepe a fierbe, se da cratita deoparte, se adauga treptat compozitia de unt, zahar si galbenusuri si se continua amestecatul pana se obtine consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit sau se grabeste racirea sub un jet de apa.

Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar ramas si se amesteca cu compozitia racita. Se adauga esenta de rom dupa gust, nucile sau stafidele. Se poate imparti amestecul in doua si adauga intr-o parte stafide, in cealalta nuci. Se da la congelator.

La servit se poate adauga frisca, betisoare umplute cu ciocolata, fructe.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise