Inghetata de miere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 5 galbenusuri
  • • 100 gr miere
  • • 50 gr zahar
  • • 500 ml lapte fierbinte
  • • 100 ml frisca, batuta
  • • ½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • • 1 varf de cutit de cardamom macinat
  • • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Se bat , intr-un vas, galbenusurile cu 100 gr miere si zahar, apoi se toarna, treptat, laptele fierbinte.Se pune vasul intr-o baie de apa rece si se amesteca pana ce se raceste.Se inglobeaza apoi frisca batuta, coaja de lamaie rasa, cardamomul si esenta de vanilie.Se pune compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si se lasa sa se intareasca la congelator 3-4 ore, apoi se scoate, se amesteca cu mixerul si se introduce din nou la congelator pentru inca 4 ore.Se repeta acesta operatiune de inca 1-2 ori, iar la urma se serveste.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise