Inghetata de miere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 5 galbenusuri
  • • 100 gr miere
  • • 50 gr zahar
  • • 500 ml lapte fierbinte
  • • 100 ml frisca, batuta
  • • ½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • • 1 varf de cutit de cardamom macinat
  • • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Se bat , intr-un vas, galbenusurile cu 100 gr miere si zahar, apoi se toarna, treptat, laptele fierbinte.Se pune vasul intr-o baie de apa rece si se amesteca pana ce se raceste.Se inglobeaza apoi frisca batuta, coaja de lamaie rasa, cardamomul si esenta de vanilie.Se pune compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si se lasa sa se intareasca la congelator 3-4 ore, apoi se scoate, se amesteca cu mixerul si se introduce din nou la congelator pentru inca 4 ore.Se repeta acesta operatiune de inca 1-2 ori, iar la urma se serveste.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise