Se separa albusul de galbenus,apoi se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar,cu 4 linguri de faina,peste care se adauga o cana de lapte rece.
Separat se pune restul de lapte la fiert pe aragaz,iar cand este usor caldut,se adauga compozitia de mai sus,mestecandu-se cu telul continuu sa nu se lipeasca.Cand a dat in clocot se ia vasul cu-compozitia de pe aragaz si se introduce intr-un alt vas cu apa pentru a se raci.
Intre timp se bat albusurile spuma cu restul de zahar(aproximativ o cana),se adauga cacaua,iar apoi se incorporeaza cu restul compozitiei(dupa ce aceasta s-a racit).Se toarna compozitia in doua casolete,apoi se rade ciocolata peste ea,sau se orneaza cu fructe dupa gustul si imaginatia fiecaruia dupa care se baga la congelator!Se serveste dupa 4-5 ore.Este o inghetata foarte buna pe care mi-o facea bunica mea in copilarie si ingredientele sunt la indemana tuturor!Totul este natural,fara conservanti!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise