inghetata silvia

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 3 linguri de faina
  • 2 cani de zahar
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet de praf de frisca
  • mirosuri ciocolata

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 1 cana de zahar si 800 ml de lapte, se pune si faina, se amesteca bine, apoi se pune pe foc sa fiarba pana ce se face ca o smantana mai grosuta. Se amesteca, sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat cu cealalta cana de zahar pana devin o bezea tare. Cand compozitia cealalta s-a racit, se amesteca cu bezeaua si se da pentru 1 ora la frigider. Praful de frisca se bate cu 200 ml lapte pana se intareste frisca. Se scoate din frigider compozitia si se amesteca cu frisca, mirosuri, ciocolata, fructe taiate marunt, stafide. Pentru un aspect frumos o poti pune in tava de cozonac tapetata cu folie. Cand se serveste se taie felii. Pofta buna!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise