Inima cu trei straturi de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 125 g ciocolata
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 90 g nuci macinate
  • 60 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml frisca batuta
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri amarula
  • 100 g capsuni si zmeura
  • 100 g iaurt capsuni
  • 10 g gelatina
  • 2 plicuri cafea solubila
  • 2 linguri cacao pudra

Mod de preparare

Acest tort cu multa ciocolata este special pentru Valentine’s day. Va doresc o zi frumoasa si plina de iubire!

Frecam galbenusurile cu zahar pana se topeste zaharul. Turnam ciocolata topita in baine-marie si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam albusurile batute spuma si apoi integram nucile macinate, faina si praful de copt.

Turnam aluatul in tava tapetata si coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 de minute. Cat timp se coace blatul incepem pregatirea cremei. Frecam untul cu zahar, apoi cu cele doua galbenusuri.

Adaugam 100 g ciocolata topita - cand se raceste, continuam sa amestecam pana se omogenizeaza. Punem frisca batuta peste acestea si amestecam usor.

Impartim compozitia in 3 boluri. In primul bol lasam crema de ciocolata cu frisca. In al doilea adaugam inca 100 g ciocolata topita, nessul, cacao, amarula si amestecam pana se omogenizeaza crema.

In ultimul bol adaugam capsunile, zmeura si iaurtul de capsuni. Fructele le vom zdrobi cu furculita inainte ( le facem ca un piure) pentru a fi mai usor de integrat. Gelatina topita si fiarta 1 minut in 100 ml apa, o lasam sa raceasca putin si o impartim astfel: cate 1/4 in bolul cu ciocolata si frisca si in cel cu ciocolata ness si restul in bolul cu ciocolata si capsuni.

Pe blat punem cremele in ordinea in care o dorim. Eu am preferat crema cu ciocolata si capsuni ultima. Decoram cu fulgi de migdale sau inimoare de ciocolata. Poate ca pare complicat, dar in realitate este foarte simplu de facut acest tort.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul divainbucatarie.ro.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise