Inimioara cu coaja de portocala

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -60+125 gr unt sau margarina Unirea
  • -125+450 gr faina alba
  • -100+150 gr zahar
  • -2 oua
  • -150 ml lapte cald
  • -25 gr drojdie proaspata
  • -coaja confiata de la o portocala
  • -siropul in care am fiert coaja de portocala
  • -un praf de sare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in lapte caldut + o lingurita de zahar. Se adauga 125 gr faina, se amesteca bine si se lasa la crescut pana face bulbuci.

Dupa ce a crescut, adaugam peste maia restul de faina, ouale, 60 gr unt topit, 100 gr zahar, praful de sare.

Amestecam totul bine si apoi luam la framantat.

Framantam pana avem un aluat neted si elastic.Lasam la crescut.

Dupa ce a crescut,impartim aluatul in doua.

Luam o bucata si o intindem intr-o fasie lata de 10-15cm si lunga de 60-70cm.

Cele 125g de unt ramase le frecam bine cu 150g de zahar.

Jumatate din crema rezultata o intindem pe fasia de aluat,iar deasupra vom presara coaja de portocala confiata taiata marunt, dupa care rulam.

Ruloul rezultat il taiam in bucatele, cam de 5cm (tava mea ne fiind prea inalta)iar fiecare bucatica o taiem pe dindoua cu o taietura oblica.

In tava unsa si tapetata cu faina am pus pe mijloc o biluta de aluat umpluta cu coaja de portocala,iar pe margini,de jur-imprejur am asezat bucatelele de rulou cu taietura dreapta in jos.

Am facut asa pana am terminat de completat toata tava.

Am lasat-o la crescut.

Intre timp am facut aluatul pentru decor.

Din 90g apa, 90g zahar si 45g miere, puse toate intr-o cratita si apoi pe foc.

Cand zaharul s-a topit, am tras la o parte si am lasat la racit.

Am pus apoi faina, cat sa iasa un aluat usor de intins. Din acest aluat am facut 3 trandafirasi.

Cand cozonacelul a crescut, cu siropul in care a fiert coaja de portocala, l-am uns pe deasupra si pe biluta din mijloc am pus decorul din trandafiri.

Am pus la cuptorul de dinainte incins, cam 40 de minute la foc mediu.

Dupa ce a fost gata, am pensulat totul cu sirop de portocala.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise