Insalata de peste, orez cu lamaie si busuioc

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250g orez
  • -250g creveti
  • -250g inele de calamari
  • -1/2 pahar vin alb
  • -usturoi,busuioc,ulei de masline,piper
  • -o lamaie

Mod de preparare

Se calesc calamarii intr-o tigaie cu ulei de masline timp de 2-3 minute, adaugati crevetii sau orice alt tip de fructe de mare (congelate), adaugati apa cca 3 cani,continuati fierberea.

Se scot fructele de mare cu un spumar, iar in apa ramasa se adauga orezul, daca e necesar mai adaugati apa.

Dupa fierbere, se raceste orezul si se condimenteaza, cu pestele copt prima, busuiocul tocat, putin ulei, sare, piper, sucul si coaja de la o lamaie.

Sau se poate prepara o''citronette''pt a condimenta mai bine orezul: se emulsioneaza 4 linguri de ulei, putina apa in care au fost fierte fructele de mare, busuiocul tocat, sucul si zeama de la lamaie.

Va doresc pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise