Insalata de peste, orez cu lamaie si busuioc

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250g orez
  • -250g creveti
  • -250g inele de calamari
  • -1/2 pahar vin alb
  • -usturoi,busuioc,ulei de masline,piper
  • -o lamaie

Mod de preparare

Se calesc calamarii intr-o tigaie cu ulei de masline timp de 2-3 minute, adaugati crevetii sau orice alt tip de fructe de mare (congelate), adaugati apa cca 3 cani,continuati fierberea.

Se scot fructele de mare cu un spumar, iar in apa ramasa se adauga orezul, daca e necesar mai adaugati apa.

Dupa fierbere, se raceste orezul si se condimenteaza, cu pestele copt prima, busuiocul tocat, putin ulei, sare, piper, sucul si coaja de la o lamaie.

Sau se poate prepara o''citronette''pt a condimenta mai bine orezul: se emulsioneaza 4 linguri de ulei, putina apa in care au fost fierte fructele de mare, busuiocul tocat, sucul si zeama de la lamaie.

Va doresc pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise