Invartita cu branza de oaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (proaspete)
  • 600 g branza de oaie
  • 150 g branza de vaci
  • 1 legatura de marar
  • 3 oua
  • 4-5 linguri cu smantana grasa
  • 1 lingurita rasa piper alb
  • 50 g unt pentru uns foile
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .

Dam branza de oaie pe razatoarea mare(sau o sfaramam cu ajutorul furculitei) si apoi o amestecam cu branza de vaci, smantana,ouale si mararul taiat marunt.Condimentam cu piper alb.Amestecam.

Topim untul si apoi il lasam sa se racoreasca .

Punem pe masa de lucru infainata o foaie de placinta pe care o ungem cu unt cu ajutorul unei pensule .Peste aceasta suprapunem inca 3 foi care la randul lor vor fi unse cu unt topit.

Amestecul de branza il impartim in 3.

Ungem cu o parte din acest amestec foile de mai sus.Netezim cu ajutorul unei spatule.

Rulam ,nu prea strans.

Tapetam o tava rotunda cu hartie alimentara si il punem in tava.

Revenim la celelalte foi cu care procedam la fel.

Mie mi-au rezultat 3 rulouri in total pe care le-am asezat sub forma de melc in tava rotunda.

Ungem cu ou si dam la cuptorul incins in prealabil,la 180 grade ,timp de circa 20 min.

Scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca putin apoi o scoatem din tava si o asezam pe un platou.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise