Japoneza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat- 210g unt
  • 210 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100g faina
  • 2 galbenusuri si 5 albuse batute spuma
  • un praf de copt
  • 100 g nuca
  • o lingura de apa
  • glazura- 3 galbenusuri frecate spuma cu 100 g zahar
  • - ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru blat:

Se freaca untul cu zaharul(spuma) se adauga o lingura de apa, galbenusuri, cacao, faina, praf de copt,nuca. Se pune in tava unsa cu ulei/unt si se coace pana este aproape gata.

Glazura:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se pun peste blatul aproape gata. Se baga la cuptor pana se intareste glazura. Se rade ciocolata deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise